Wednesday, May 16, 2012

Dairy-free cupcakes/ Sutsuz cupcakeler


My aunt is really busy in the kitchen, working her magic on dairy-free recipes. Drum roll please... I know it may sound impossible, but trust me it tastes impossibly good, here I proudly present her dairy-free boston creme cupcakes! You can can make amazing vanilla cupcakes with this recipe, if you want more, add the boston creme filling for a real treat. /Ayiptir soylemesi ben su aralar biraz gezme tozma pesindeyim ama fedakar anne teyzem mutfakta sut urunsuz tatli denemeleri pesinde! Tereyagi ve inek sutu olmadan yaptigi cupcakeler alerjik olmayan ev halki tarafindan inanilmaz talep gormus ve cok lezzetli olmus. Bu cupcakeler sivi yag ve soya sutu ile yapildi. Isterseniz  sadece hafif bir vanilyali cupcake olabilirler, isterseniz ozene bezene yapilmis ici boston creme/muhallebi dolgulu cukulata kapli cupcakeler...

 

Cake batter:
 
2 1/3 cup all-purpose flour
2 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup sunflower oil
3 eggs (hint: room temperature)
1 teaspoon vanilla
2/3 cup soy milk

Boston creme filling:

5 cups of soy milk
1 cup of rice flour
4 tablespoons of sugar

Chocolate frosting:

2 cups of (dairy free if you can) chocolate chips
3 tablespoons of soy milk

1- Heat oven to 350 F. Place baking cups to regular sized muffin pan. This recipe should be good for 24 cupcakes. Grease - with sunflower oil- and flour the muffin cups.
2- Mix flour, baking powder and salt in a bowl.
3- In another bowl mix the sunflower oil, add sugar gradually while beating with an electric mixer. Make sure everything is mixed well.
4- Add the eggs one at a time while still beating the cake batter.
5- Add the vanilla and pour in the flour mixture slowly. Do not over beat the flour, this cake is supposed to have a spongy texture. Flour protein gets stiff when overbeaten, no, we don't want that. 
6- Add the soy milk and beat until all the ingredients are blended with each other.
7- Pour the batter in to muffin cups until about 2/3 full.
8- Bake 20-25 minutes until a toothpick comes out clean. Let it cool for 10 minutes, then remove from the pan, place it on a cooling rack. You can leave them as is -- just spongy, delicious cupcakes.
9- To make the boston creme pudding, mix rice flour and sugar in a cup. Pour the mixture to a pan and add soy milk. Keep stirring as it cooks to boil. The mixture will thicken and come to a pudding consistency. Let it cool.
10- With small spoon poke holes in the middle of the cupcakes. Take the cake out of the holes and fill the holes with cooled pudding.
11- For the frosting, melt the dairy-free cholcolate in a cup. Add 2-3 tablespoons of soy milk to ensure frosting consistency. Let it cool for a couple of minutes, and spread over the cupcakes smoothing with a knife.



Kek icin:
 
2 1/3 su bardagi un
2 1/2 cay kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz
1su bardagi sizi yag
3 yumurta (oda sicakliginda!)
1 cay kasigi vanilin
2/3 su bardagi soya sutu

Boston creme dolgusu icin:

5 su bardagi soya sutu
1 su bardagi pirinc unu
4yemek kasigi seker

Uzerindeki cukulata icin:

2 su bardagi (bulabilirseniz sutsuz yada soyali) cukulata parcalari
3 yemek kasigi soya sutu




1- Firininizi 175 dereceye ayarlayin. Maffin/cupcake tepsisinin icine maffin kagitlarini dizip, iclerini sivi yag ile yaglayin ve unlayin. Bu tarifle yaklasik 24 tane civari minik kekiniz olucak.
2- Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karistirin, havalansinlar.
3- Baska bir kabin icinde sivi yagi elektrikli mikser ile cirpmaya baslayin. Yavasca sekeri ekleyipn, herseyin iyice karismasi cok onemli.
4- Teker teker ve iyice cirparak yumurtalari ekleyin.
5- Vanilyayi da koyup, unlu karisimi yavas yavas ekleyin. Bu sirada cirpmaya devam. Ama unu cok cirparsaniz kekiniz sert olur. Bu yumusacik sunger kivamindaki pastaciklar icin sadece iyice karistigindan emin olmaniz yeterli. 
6- Soya sutunu ekleyip, iyice karistirin.
7- Kek hamurunuzu maffin kaplarinin icine, her biri 2/3 doldurucak kadar paylastirin.

8- 20-25 dakika kadar kurdan temiz cikincaya dek pisirin. Firindan cikinca bir 10 dakika sogusunlar. Sonra tepsiden cikartip, sogumaya birakabilirsiniz. Bu asamanin sonunda zaten cok basarili maffin/cupcakeleriniz olmus olucak. Ben zahmet severim derseniz, asagiya devam :)

9- Boston cream, muhallebi kivaminda tatli bir karisim. Yapilisida cok benziyor. Pirinc unu ve sekeri karistirin. Bir tencereye koyup, uzerine soya sutunu ekleyin. Kaynayana dek karistirin, kivami koyulunca sogumaya birakin.


10- Kucuk bir kasik yardimiyla keklerinizin ortasinda kucuk delikler acabilirsiniz. Ortasindaki keki boylece cikartabilirsiniz. Cok derin olmayan bir delik acmaya ozen gosterin ve iclerini boston creme karisimi ile doldurun.

11- Turkiye'de sutsuz cukulata parcasi bulmak zor. O yuzden eger alerjisi olan biri yemicekse burda normal cukulata kullanabilirsiniz. Cukulata parcalarini benmari usulu eritip, uzerine soya sutunu ekleyin. Boylece erimis cukulata biraz daha yumusayacaktir. Bir bicak yardimi ile keklerin uzerine surun.

1 comment:

  1. proteinin açıklaması, protein açıklama, protein açıklamaları, protein acıklaması, regenerasyon nedir, proteinler açıklamaları, protein tozu yapılış tarifi, protein ile ilgili herşey

    Vücut hacmini geliştirmek için spor salonlarında ter dökenlerin, yanlarından ayırmamaları gerekenlerden biride protein tozudur. Günlük protein ihtiyacınızı sadece doğal besinlerden sağlamanıza gerek yok. Doğal besinlerin yanında günlük protein ihtiyacınızın bir kısmını protein tozu ile karşılayabilirsiniz. Sporcular bu durumdan çok memnun olduğu için artık protein tozlarını yanlarından ayırmıyorlar. Tabi protein tozları da kendi aralarında marka çeşitliliği göstermektedir. Bizde size protein tozlarında kendi adını duyurmuş Optimum Whey Gold Standart protein tozu hakkında birkaç bilgi vereceğiz. Soya protein tozu ise anlaşıldığı üzere bitkisel kökenli bir protein tozudur. Yağ ve kalori içermez. Spor sonrasında kullanabileceğiniz düşük kalorili bir protein tozu çeşididir. Aynı zamanda da bağışıklık sisteminizi düzenleyerek daha raht bir gün geçirmenize yardımcı olur.

    ReplyDelete